Saturday, May 26, 2012

Hasselnötscrêpes

Hasselnötscrêpes 


ICA |  4 portioner

Ingredienser


  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • margarin att steka i 
  • 100 g hasselnötsmassaa
  • 1 msk mjölk
  • 1 dl mellangrädde

Gör så här

  1. Vispa vetemjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillställ resten av  mjölken, ägg och salt. Vispa till en slät smet. 
  2. Stek pankakorna på både sidor, ta lite drygt 1/2 dl smet per pannkaka.
  3. Blanda hasselnötsmassan med mjöl så att massan blir lite lös. Bre hasselnötsmassa på de varma pannkakorna och vik ihop. 

Kommentarer från den kräsna

En väldigt söt  och mättande efterrätt. Jag skulle säga att det räcker med en crêpe per person, smeten räckte ungefär till 5-6 crêpes för mig. Jag skulle och vilja påpeka att använd inte mycket av hasselnötsmassan, annars tar den över smaken totallt och den är alldeles för söt för det. 
Servera med vispgrädde och någon sorts frukt. ICA har på bilden, som används ovan, physalis men jag tyckte inte att physalisen passade till smakerna. Jordgubbar skulle jag hellre velat servera hasselnötscrêpsen med. 




No comments:

Post a Comment